Meguiar's, kosmetyki samochodowe, autokosmetyki, chemia samochodowa

Znajdź nas na:  Dołącz do naszych fanów na Facebook'u! Oficjalny kanał YouTube Meguiar's Polska

Witamy, Gościu
Nazwa użytkownika Hasło: Zapamiętaj mnie

Polo 6n całkowicie zieloony
(1 przeglądających) (1) Gość
  • Strona:
  • 1

TEMAT: Polo 6n całkowicie zieloony

Polo 6n całkowicie zieloony 4 mies. temu #1

• inco
  • Detailer
Witam

Od jakiegoś czasu przeglądam forum i zbieram wiedzę o tym jak dbać o własne auto. Samochód jaki molestuje to Polo 6n z 1994 roku z nowym lakierem położonym w 2010 r. Kolor zielony metallic z dodatkiem perły. Przy myciu samochodu nie nastawiałem się na zakładanie tematu dlatego zdjęcia nie odwzorowują efektu. Fakt faktem nowy lakier dość dobrze się błyszczy, jednak po użyciu "megsa" nabiera zupełnie innego blingu .

Użyte kosmetyki

- szampon: NXT Generation Car Wash
- politura( potraktowałem to jako odświeżenie lakieru przed woskiem) Deep Crystal Polish
- wosk - wosk akurat miałem z innej firmy Chemical BUTTER WET WAX
- qd czerwony

Zestaw w zasadzie nijaki można by rzecz, na początku jednak myślałem że wystarczy to na świeży lakier. Po całym rytuale auto bardzo mi się podobało, lakier zdecydowanie "ściemniał" co mnie zaskoczyło. Podoba mi się to w rzeczy samej.

Przedstawię kilka zdjęć

1. Element odrazu po lakierowaniu.

2. Kilka zdjęć auta bez wyraźnego pokazywania co i jak po kosmetykach, takie fotki poprostu nie były robione

3. Jedno zdjęcie z uzupełnionymi kosmetykami o glinkowanie i swirlx

Co do swirlx - został użyty ponieważ powłoka nie zadowala mnie. Widzę mikro ryski itp nie wiem jak z tym zawalczyć, sam swirlx był zastosowany tylko na dachu bo tam mam największy problem. Wszystko raczej robię poprawnie, mycie na dwa wiadra, czyste mikrofibry itp.

Prosiłbym o porady jak zmienić zestaw, jak go udoskonalić. Obecnie kończy mi się qd, wybrać teraz ten w czarnej butelce??. Po zimie wyglinkuję auto i umyje szamponem nxt. Co dalej? przed politurą co zastosować aby zniwelować mikroryski. Potem rozumiem zostawić to co robiłem do tej pory?. Dziekuję za wszelkie rady. Miłego oglądania

ps. auto nie jest użytkowane w zimę, w deszcz etc

Odp: Polo 6n całkowicie zieloony 4 mies. temu #2

• inco
  • Detailer
Cisza? prosiłbym o pomoc

Odp: Polo 6n całkowicie zieloony 3 mies., 3 tyg. temu #3

• martin81
  • Nxt Generation Detailer
Ładne auto
Pewnie czujesz jakiś niedosyt ,ale musisz się przyzwyczaić -nawet jak już perfekcyjnie ogarniesz auto to i tak będzie Ci mało i mało -będziesz się napewno zastanawiał co by tu jeszcze użyć by było jeszcze lepiej
Może coś z gamy Mirror Glazze np. #205 lub Show Car Glazze
Pozdrawiam

P.S. A jak komora silnika -też coś w stylu show car ????

Odp: Polo 6n całkowicie zieloony 3 mies., 3 tyg. temu #4

• inco
  • Detailer
Hej

Komora na razie nie wszystko przedemną, zostawiam to na koniec; )

Odp: Polo 6n całkowicie zieloony 2 mies., 2 tyg. temu #5

• siomal
  • Gold Class Detailer
Nie wiem czy ogarnąłeś już temat mikrorys ale obawiam się, że ręcznie to raczej ciężko. Optymalnie było by ściągnąć wszystko co jest na aucie (w sensie domyć, wyglinkować, usunąć wszystko (wosk, brud, etc.) do "gołego" lakieru. I dopiero wtedy zmierzyć grubość lakieru, polerka, pasta i jedziesz No a jeśli nie masz maszynki to zawsze możesz jechać ręcznie. Ja ostatnio robiłem Imprezę której maska była zrysowana i ręczne polerowanie zajęło mi 3 dni. No ale było warto. Polecam Ci Ultimate Compound po polerowaniu 2-3 razy dają naprawdę konkretny efekt, a połączone z woskiem (2-3 warstwy) sprawiają że panel robi się szklisty

Oto mój efekt
002maska.jpg

Odp: Polo 6n całkowicie zieloony 2 mies., 2 tyg. temu #6

• inco
  • Detailer
Jest ogień, narazie mam inny produkt do polerowania nie z megsa.

Jeszcze nic nie testowałem, bo auto dopiero powoli składam na sezon więc pierwsze detalingi za około 2 miesiące najwcześniej

Odp: Polo 6n całkowicie zieloony 2 mies., 2 tyg. temu #7

• siomal
  • Gold Class Detailer
No to powodzenia Pochwal się jak zrobisz
  • Strona:
  • 1
Wygenerowano w 0.39 sekundy